Terug naar het menu

Misty Volg het sterretje naar Paintedblack

Terug naar Droomzusters
Mist en nevelen verhullen de details en doen deze tot contouren vervagen. Rondom bomen spelen de zachte slierten van de nachtelijke nevels. Over alles valt een dikke donzige deken die alle geluiden doet dempen en de wereld heel beperkt en heel klein maakt. Vanuit de nevelen dringen nog slechts zwaar vervormde geluiden door van ... ja, van waar eigenlijk?

En zoals de wereld soms draait, draait ook een mensenleven. Soms, ja soms lijkt het of onze geest ons in nevelen hult, een verlammende deken over ons uitspreidt die alle invloeden van buiten doet verworden tot doffe klanken. De eens zo sprankelende wereld om ons heen, vol van geluid en leven is nu dof en de tonen bewegen zich in het onderste register. Niets lijkt meer door te dringen, niets is meer belangrijk. Vaag zien we de werkelijkheid om ons heen, de essentie missend, het bewustzijn heeft zich vernauwd tot een spleet en argwanend bekijken we de wereld om ons heen.

Wij hebben een verlies geleden waarvoor geen compensatie mogelijk is. Onze geest beschermt ons met zijn lappendeken, niets kan meer doordringen. Het is veilig in dit mistige kleine landje, veilig en te overzien. Alleen onze eigen belangen zijn nog zichtbaar, de rest is voor ons verborgen gehouden door die muur van nevelen. Maar net als alle mist trekt deze in de morgen weer op en langzaam zullen de slierten de bomen loslaten en zal de zon hun bast weer verwarmen. Na een lange nachtrust zal ook de mist in ons hoofd optrekken en zullen we onder invloed van de warmte weer duidelijk onze omgeving kunnen zien. Tot die tijd is rust onze geneesheer en de mist onze beschermer.

Slaap lekker Misty
Rode roos