Alweer een hond

...hoor je deze dagen de asielmedewerkers verontwaardigd zeggen. De score binnengekomen honden de afgelopen week was om precies te zijn 27 stuks. Jaarlijks komen er een goeie duizend honden binnen, gemiddeld negentien per week, dan is 27 wel veel. Van die 27 honden kwamen er negen als zwerver binnen, dezelfde week zijn er zes retour eigenaar gegaan. Die zwervers is niet het probleem, de meeste bazen zijn erg blij als ze hun hond weer veilig terug hebben.

Blijven er achttien afstandshonden over. Je houdt echt niet voor mogelijk welke onzinnige redenen er worden opgegeven. Wat te denken van:

Allergie
Beu
Dominant bij hond
Niet alleen zijn
Niet bij blonde vrouwen
Niet bij kat
Niet bij kind
Niet bij vee
Onzindelijk
Te dominant
Te druk
Te sterk
Van alles (vijf maal), dit is momenteel de topper, waarom het dier nou echt weg moet kunnen we dan ook niet de vinger op leggen. Bij één hondje staat als afstandreden vermeld: Baasje te oud. Laat ik hier geen commentaar op geven, er kan veel verdriet achter schuilgaan.

Er wordt natuurlijk gegist naar de reden dat er in sommigen periodes opvallend veel dieren "weggedaan" worden. "Voorjaar in het hoofd, de schoonmaak, of, de hondenbelasting?"