Zaterdag

Er zijn dagen dat de weegschaal de positieve kant op slaat, zo'n heerlijke dag om te werken als vandaag. Het is wel druk, het papierwerk vraagt veel tijd, niet ieder dier dat weggaat heeft de chip al, dus de chipster heeft naast het vaste chipuur van 14.00 tot 15.00 uur ook het nodige te doen. Je ziet het aan de gezichten van de medewerkers, er staat 'gezonde stress' op te lezen.

De sfeer is plezierig, de stemmen worden schor van het praten, immers, de potentiële nieuwe baas moet zoveel mogelijk uitgelegd krijgen over het dier, de gang van zaken en het papierwerk. Helaas blijkt vaak achteraf dat mensen toch niet luisteren, aan de ene kant begrijpelijk, de gedachten zijn bij het dier. Daarom wordt ook nog eens alles op papier meegegeven, al zet dit ook weer geen zoden aan de dijk.

Als een dier terugkomt, is vaak het pakje informatie niet uit het mapje geweest. Snelsnel wordt tussendoor wat gedronken, een sigaretje gerold, en men houdt elkaar op de hoogte welk dieren er weg zijn. Zelfs iemand die een hond van een jaar brengt omdat deze te druk is, de pup van vijftien weken mag wel blijven, die zien we over een jaar wel, krijgt het niet voor elkaar de stemming te doen omslaan.

Om kwart voor zes is er eindelijk tijd om een afzakkertje te drinken en de dag even snel door te nemen. Het was een goede dag, tien katten vonden een nieuw baasje, er kwam er ééntje binnen. Vier honden werden uitgekozen, ook twee die er al langer zaten, vier honden kwamen er binnen. Een konijntje kwam het al vol verblijf aanvullen, de reden dat het weg moest, och, ik hoef hier niet alle uitspraken te vermelden. Opvallen doet het niet echt dat er zoveel dieren weg zijn, 59 katten, negen konijnen en 35 honden zoeken nog steeds een eigen baasje. Eén konijntje zit er al vanaf juli vorig jaar, wie o wie...