Zinloze vakantietijd

Overal waar je kijkt zie je de katten uitgeteld van de hitte op hun zij liggen. Zelfs de kittens zijn te loom om te spelen. Veel speelplaats is er ook niet wanneer ze met twaalf stuks op twee vierkante meter moeten kamperen. De meeste ruimte hiervan wordt dan nog in beslag genomen door kattenbakken.

Alles wat er momenteel gebeurt is dweilen met de kraan open, net als met die wolkbreuk in Breda afgelopen donderdag. De schoonmaak lijkt zinloos, een half uur later kun je weer beginnen. Een dier plaatsen lijkt zinloos, dan is er nog geen leeg hok te zien. Bellen naar een ander asiel om uit te wisselen lijkt zinloos, ze zitten ook vol.

Mensen die kittens komen brengen vertellen dat ze onderhand moederpoes eens moeten laten "helpen" lijkt zinloos, volgend jaar staan ze er toch weer. Mensen aan de telefoon vertellen dat er momenteel geen plaats is en dat ze even moeten wachten lijkt zinloos, even later staan ze toch met de kat aan de balie.

Vertellen dat ze een zwerfkat beter even kunnen laten lopen omdat het momenteel buiten beter is dan in het asiel is zinloos, want ze hebben "last" van het beest. Proberen de feestvreugde te temperen omdat ze zulke goeie 'muisevaangers en schoeine' kittens brengen lijkt zinloos, ze snappen er toch niks van, we horen er blij mee te zijn.

Proberen te vertellen dat een asielvakantie geen vakantie is lijkt zinloos, poes heeft toch te eten en te drinken. Proberen te vertellen dat we de dieren niet afmaken is zinloos, ze geloven het toch niet, nee, we brengen ze eerst met de fles groot om ze vervolgens niet kwijt te kunnen en in te slapen, da's pas logica!

Nog acht weken op de kiezen bijten, dan komt er weer zin in, maar hoe breng je dat de katten aan het verstand?