Wanneer wordt het nu weer winter?

Het wordt steeds vroeger in het jaar dat ik verzucht: "wanneer wordt het nu weer winter?" Het is pas 15 april en de thermometer binnen geeft al 23 graden aan. De thermometer van de bank, drie deuren verder, stond gisteren al op 27 graden. Het weer heeft de lente overgeslagen en winter is het ook eigenlijk niet geweest.

De warmte veroorzaakt een alles verlammende moeheid. Mijn interne thermostaat werkt niet goed meer, is dit een beetje te ondervangen door: verwarming aan, verwarming uit te spelen, het weer heeft geen regelknopje. Mijn rechterbeen doet lastig en ik voel alle botjes in mijn handen en voeten, een minder prettig aandenken aan de ziekte van Lyme. Waar ik het minst goed mee om kan gaan is de altijd aanwezige koude pijn in de ogen, dit lijkt erger wanneer de zon volop schijnt. Geen enkel druppeltje biedt soelaas, het enige wat verzacht is in de douche spoelen met warm water, of dicht houden, maar dat belemmert helemaal de bezigheden.

Heel even denk ik erover met Olly, het elektrisch stepje, er op uit te gaan, maar ik durf niet, ik voel me te wiebelig. Toch jammer dat mijn aanvraag voor een scootmobiel afgewezen is. Op loopafstand is er geen terrasje om in de schaduw buiten te gaan genieten. Ik hoop toch dit jaar te kunnen gaan verhuizen, traplopen gaat ook steeds moeizamer, eer ik bij de voordeur ben, wanneer de bel gaat, is het bezoek vaak al weg, dit schiet niet op.

Na een verfrissende douche en in een nieuw zomerjurkje maak ik een broodje met een lekker zacht gekookt eitje en schenk er een grote beker melk bij in. Op Pietje Bell (mijn PC) ben ik fijn aan mijn website aan het werken terwijl ik af en toe uit het raam kijk. Ik voel me in mijn nopjes, het leven is zo slecht nog niet, nu nog de winter erbij...