Kietelen

Zomerzon

Soms als ik wakker word, voel ik me energiek, hoe lang dit gaat duren weet ik nooit, dus ik profiteer er ten volste van.

Ondanks de warmte was het vandaag zo'n dag. Vroeg wakker en gebadderd. Een vriendin zou rond de middag koffie komen drinken, ik was van plan samen op een terrasje te gaan lunchen en verheugde me er al op. Buiten is het altijd beter dan binnen in een warm appartement. Jammer genoeg had ze niet veel tijd en rond 13.00 uur vertrok ze weer. Ik ben snel boodschappen gaan doen, op Olly gestapt en toch naar 'De Tijd' gereden.

Dat is echt een van de geneugtes van de zomer. Onder een grote boom in de schaduw zitten dagdromen en jezelf trakteren op iets lekkers. Een chiabatta met sla, gerookte zalm en een klein schaaltje dillesaus. Lekker pitsen van de garnering, een mooie grote sappige braam, een dito aardbei, en een paar knapperige frisse stukjes carambole. Een grote beker melk erbij en een koffie toe. Voor zo'n lunch wil ik wel meer tekenen.

Daarna doorgereden naar het tuincentrum, eenmaal door de ingang was ik alleen maar op zoek naar de uitgang, zo benauwend, dat zelfs mijn appartement er gunstig bij afsteekt. Rond de klok van 16.00 uur was ik weer thuis. De benzine was helemaal op, toch leek het anderzijds dat ik toch bijgetankt had. Je goed voelen in je hoofd telt ook mee.

Met mijn voeten in een teiltje water en mijn haar nog nat van een verfrissende douche, zit ik uit te kijken op een verduisterende hemel en bomen die een opkomende wind laten zien. Nu is het tijd om lummelend voor TV de handen en de ogen wat rust te geven. Toch een fijn gevoel jezelf eens kietelen met iets gezelligs.