Kleine moeite, groot plezier

Gisteren kreeg ik de eerste keer de boodschappen met de Albert Heijn bezorgdienst thuisgebracht. Als presentje zaten er twee volle zegelkaarten voor de AH Disneyweken bij. Voor één kaart (vijf zegels) mocht je een junglebookpop uitzoeken. Ik had ik nog een aantal zegels liggen, genoeg voor meer dan twee kaarten. Nu zag ik dat de aktie bijna over was. Zelf hoef die poppetjes niet, maar weggooien vind ik ook zowat. Ik moest toch naar de brievenbus, die is vlak bij AH en ik heb de zegeltjes meegenomen.

Ik keek in de winkel en ik zag een jochie van een jaar of zeven, met zijn oma langs de kassa komen met een zegelboekje in de hand. De teleurgestelde blik sprak boekdelen. Ik ben naar binnen gegaan en ik zag hem bij de klantenservice staan. Ik vroeg hem: "Spaar je ook voor de poppen van het junglebook", hij keek me verbaasd aan en knikte. Ik zei: "asjeblieft" en stopte hem de zegels in de hand, je had die blik moeten zien. Oma kwam op me af, gevolgd door een magere jonge man in een rolstoel en ik nam met een: "veel plezier" de kuierlatten. Ik hoorde oma nog zeggen "u heeft een klein jongetje erg gelukkig gemaakt". De mevrouw achter de klantenservice gaf me nog een knipoog en ik heb buiten nog even stiekem naar het vervolg staan kijken.

Dolblij liet hij de zegeltjes aan z'n vader zien, met veel bravoure ging hij de boekjes ruilen voor poppen en mijn dag kon niet meer stuk. Het jochie had in plaats van geen pop, vijf poppen.