Schoenen

Reizen met de trein vind ik leuk, er is altijd wel wat te zien. Die dag was het in eerste instantie best druk in de trein. Op een gegeven moment viel mij een paar schoenen op dat, met de veters aan elkaar vastgeknoopt, keurig netjes onder een bank was geparkeerd. De trein werd leger en leger en de schoenen bleven staan.

Tijdens een wat langere stop kwam er een jonge man de trein in en keek met verwondering naar het eenzame paar schoenen. Hij vroeg me of ik wist van wie de schoenen waren. "Nee, ik verbaas me er ook al over, het zijn zo te zien vrij nieuwe schoenen" kreeg hij als antwoord. Hij ging zitten, trok ze aan, en ze pasten nog ook.

Hij keek me bedenkelijk aan. "Als ik ze nu mee neem, is het dan diefstal? Ik kan ze best gebruiken, ik ben dakloos en heb zelf het geld niet voor nieuwe schoenen." vertelde hij me. "Vraag het de conducteur, ik weet het ook niet." zei ik.

Terwijl hij ze weer uittrok, hoorde ik hem zeggen: "Ik laat ze maar staan, anders lig ik er vannacht toch wakker van." En weg was hij weer.

 

Schoen
Schoen