Lunchen

Wat is er nu leuker dan bijkletsen tijdens een lekkere lunch?! De Bruine Pij in Breda is hiervoor toch wel een favoriet plekje geworden, het is er altijd goed en de mensen die er werken zijn uitermate vriendelijk. Lunchen

Dat was pech hebben. Het viel me al op dat de 'lunchborden' er niet stonden. "Helaas, alleen tosti's vandaag", ze vertelde de reden nog, maar dit ben ik weer vergeten.

Al langer wilde ik wat gaan gebruiken bij Koffie en Zo, dit is gevestigd aan een klein pleintje midden in de stad. Het was nooit eerder gelukt er een vrij tafeltje aan te treffen. Het beloofde heel wat, er waren zelfs tafeltjes gereserveerd.

Naast ons vroegen twee dames al ongeduldig waar hun bestelling bleef, na een half uur hadden ze nog niets gekregen. Bij ons ging het vlot, al snel stonden de koffie en mijn melk op tafel. Er kwam een vreemde geur van de melk, parfumachtig en ik trok m'n neus al op. "Sterielmelk?" vroeg m'n vriendin. Ik nam een slokje, het smaakte heel chemisch, het leek wel ontsmettingsmiddel. Al snel stond er een ander glas (nu vind ik melk thuishoren in een beker, maar dit terzijde). Dezelfde geur, ik heb niet eens meer geproefd, m'n vriendin wel en dat gezicht sprak boekdelen. Weer de bediening geroepen, en die maakte in mijn ogen een fout. Ja, ze had ook geproefd en er was niks mis mee ... Leren ze tegenwoordig niet meer dat de klant altijd gelijk heeft?! "Geef me dan maar een koffie, die troep hoef ik echt niet meer."

En toen het meest hilarische, m'n vriendin bestelde een smoothie en wat kreeg ze, een plastic flesje en een glas. Bij het afrekenen werd wel verteld dat ze de melk niet op de rekening hadden gezet, tja.

Geef mij De Bruine Pij maar.