Home

Een kijkje in mijn woning.

Terug naar Pursang
12 Juli 2007 kreeg ik de sleutel van een appartement in Breda. Mijn vorige woning noemde ik altijd gekscherend ' mijn hok', dus dit werd 'het stadshok'. De locatie is prachtig, centraal en erg rustig in een autoluwe zone, 'achter de paaltjes'. Alleen voor 11.00 en van 17.00 tot 19.00 uur zijn die open, op zondag niet. Elke ochtend om 07.00 uur komt het straatvegerswagentje voorbij, in het begin werd ik er wakker van. In de winter van 2009 liet ik de woonkamer stucken, en een nieuwe keuken en kastenwand met werkhoek plaatsen.
Uitzicht van mijn appartement in hartje Breda
Werkhoekje
De nieuwe werkhoek.
Dit kunstwerkje is me me erg dierbaar, een kleurenstrijd van mijn favoriete kleuren.
Kleurenstrijd
Antieke grenen tafel
De antieke grenen tafel komt in deze woning veel beter tot zijn recht. Alle meubeltjes wel, al is deze kamer niet heel veel groter, hij is anders ingedeeld.
Een prachtige aquarel, uitgezocht in Ecuador in het atelier van kunstschilder Xavier uit Otavalo. Een aandenken aan een speciale tijd.
Aquarel gemaakt door Xavier.
Wandje
De knusse, wel wat volle, zithoek
Soms loop je tegen erg leuke dingen aan zoals het handbeschilderde dienblad afkomstig uit het Oude Rusland. De kleuren van het blad zijn zo ontzettend mooi.
Dienblad uit oud Rusland
Kristallen bol

Een snuisterij waar ik erg op gesteld ben, mijn kristallen bol, van een lieve vriend gekregen.


'Horen, zien en zwijgen', ik wil nog weleens zeggen: "Drie aapjes" als iemand me iets in vertrouwen wil vertellen.
Horen, zien en zwijgen.
Beeldje uit Bali

Het beeldje uit Bali, heerlijk rustgevend.

Op de kop getikt bij Terre des Hommes.
Er is een ontzettende wij(d)sheid te vinden in dit schilderij, het is net of de mensen aan het overleggen zijn hoe ze nu zullen lopen.
Het gesprek
Mooie Man
Deze foto uit Kenya was ik al jaren dol op voor ik besloot hem aan te schaffen, ik noem hem altijd 'Mijn Mooie Man'.
Een gietijzeren poezenkapstokje vol herinneringen. De struisknuffel van 't Kruimelhuis die honderden kittens groot heeft zien worden: www.kruimelhuis.nl.
Een beertje wat ik eens kreeg in het ziekenhuis, de alpargattas waar ik in Ecuador op rondkuierde, tsja en de rest, niet iedereen hoeft alles te weten.
Herinneringen
Keuken
De nieuwe keuken.